PHENOMENA PROGRAMMA 2021.

Written by Luc van Haaren

3 mei 2021

Onder de naam PHENOMENA 2021 hebben we een aantal projectvoorstellen gemaakt, die in 2021 tot uitvoering zullen komen. De aard en de omvang ervan hangt af van de financiële middelen [overheidssubsidies, crowdfunding, opdrachten, eigen exploitatie] , die we hiervoor kunnen verwerven. We zijn optimistisch dat we er in zullen slagen om in 2021 bestaande initiatieven uit te kunnen bouwen en nieuwe initiatieven op te kunnen starten. Alle vormen van samenwerking zijn welkom, om PHENOMENA 2021 tot een succes te maken.

* PHENOMENA 2021: “Licht in de Stad” .

Doel: het opvrolijken van de stad door het tijdelijk invullen van leegstaande etalages met kunst en kunstnijverheidsartikelen gemaakt door regionale kunstenaars onder het motto ‘not made in China’.

De tentoongestelde items zijn via een speciale website te koop.Iedere twee maanden zullen de etalages qua ‘look and feel’ worden aangepast aan het actuele seizoen. Partijen die mee willen doen met dit project [als pandeigenaar / makelaar / kunstenaar]  kunnen zich melden bij info@zeezichtheerlen.nl . Meer info is te vinden op de website www.zeezichtheerlen.nl. Gekochte items kunnen op afspraak worden afgehaald bij Bergzicht 2.0 [Geleenstraat 61, Heerlen]

* PHENOMENA 2021 : Bergzicht 2.0 

Er komt weer een speciale nevenvestiging van Cultuurwerkplaats Zeezicht in het Centrum van Heerlen: Bergzicht 2.0 !!

Na de schitterende ervaringen van Bergzicht 1.0 [gevestigd in de oude Sporthuis Diana winkel] is het nu weer tijd voor een nieuwe versie van dit ‘pop up’ initiatief. De ‘concept store’, zoals een dergelijk project in goed Nederlands wordt genoemd, wordt gevestigd in het voormalige Spashoes in de Geleenstraat op nr. 61.

Bergzicht 2.0 zal onder meer een winkel, museum, snuisterij, theaterwerkplaats, expo ruimte en televisie- en radiostudio omvatten. Primaire doelgroep zullen basisschoolleerlingen en hun [groot]ouders zijn. Het kinder-/jeugdtheater zal periodiek  ‘bespeeld’ worden door bekende Heerlense Theatermakers als Niels Numan, Trees Verburg en anderen. Reguliere voorstellingen zullen op woensdag-/zaterdag-/zondagmiddag plaatsvinden. Op andere dagen zijn voorstellingen te boeken door specifieke doelgroepen [scholen – instellingen – bedrijven].

We zijn al begonnen met de noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw. We streven er naar om per 1 juli 2021 open te gaan, maar het kan ook wat eerder of later worden, afhankelijk van voor- en tegenspoed! Meer informatie is later te vinden op www.zeezichtheerlen.nl  of www.bergzichtheerlen.nl .   Logisch toch? 

Meer Zeezicht TV…

Van Zeezicht naar Bergzicht 2.0

Van Zeezicht naar Bergzicht 2.0

Mei 2021 Omdat momenteel het perspectief op een bedrijfseconomisch haalbare exploitatie voor het seizoen mei 2021 –...

PHENOMENA 2021: Kijkdozen Museum

PHENOMENA 2021: Kijkdozen Museum

Dit hadden we nog niet, maar zal zó leuk zijn. Het basisconcept is simpel: seizoensgebonden kijkdozen [laten]maken in...

0 reacties